Piept de pui in crusta de verdeturi

de bianca92 in Pui, 13 Oct 2013 | 6980 vizualizari

 

Aseara aveam pofta sa mananc ceva sanatos si usor de preparat. Dand tarcoale pe la frigider am vazut ca mai am niste spanac si rucola proaspete si cum m-am saturat sa imi fac salate din ele mi-am zis: "de ce sa nu incerc sa fac ceva nou cu ele?" Cand spun "nou" a refer la faptul ca e prima data cand eu le-am preparat astfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • un pumn rucola
  • 4-5 frunze medii spanac
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de verdeturi:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi da la cuptor aprozimativ 20 min pana este aproape gata (nu folositi ulei. E suficienta foaia de copt). Intre timp pregatim crusta: adaugati toate verdeturile si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocati-le marunt. Turnati aceti amestec intr-un vas, adaugati cele 2 linguri de pesmet si parmezanul ras si amestecati-le bine. Apoi se adauga si o lingura de ulei de masline si se amesteca.

Cand e gata puiul, se unge cu putin mustar si se da prin amestecul de verdeturi preparat. Apoi de da la cuptor inca 5-10 minute cat sa se formeze crusta.

Se poate servi cu garnitura de orez sau legume (sau cum va place voua).

TIPS-URI

1

Cand am pus toate verdeturile si usturoiul in robotul de bucatarie, am mai adugat si un ardei iute pentru ca mie imi place mancarea picanta. Insa ardeiul iute nu este necesar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean