Piept de pui in crusta de nuci ~Reteta 300~

de Dana_Retetegg in Pui, 6 Noi 2013 | 6128 vizualizari

 

O reteta super usoara si foarte gustoasa, pe care merita sa o incercati.

Eu am mancat prima data pui in crusta de nuci la mare, iar de atunci am tot avut in plan sa prepar si eu pieptul de pui astfel. O idee excelenta sa transformam clasicul snitel sau pui pane in ceva super yum :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui fara piele si dezosat,
  • 6 linguri de pesmet,
  • 6 linguri de faina,
  • 2 oua,
  • 100 g nuca,
  • oregano,
  • busuioc,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pt prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de nuci ~Reteta 300~:

Pesmetul se pune intr-o farfurie, se adauga condimentele si nuca taiata. Nu trebuie sa o macinam, ci doar taiata in bucatele cu un cutit.  

Pieptul de pui se spala bine, se portioneaza (eu l-am taiat fasii ca pt pui Shanghai) si se pune intr-o farfurie cu faina.  

Se trece bine prin faina, apoi prin ouale batute cu un praf de sare si apoi prin pesmetul cu nuca si condimente.  

Se prajeste in ulei incins si se scoate atunci cand s-a rumenit, pe o farfurie in care am pus un servet.  

Servim cu garnitura la alegere, eu am preferat piure-ul de cartofi preparat cu unt si lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de nuci ~Reteta 300~" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui si ciuperci