Piept de pui in crusta de alune

de anuta in Pui, 12 Mar 2016 | 2725 vizualizari

 

Pieptul de pui este preparatul pe care mama il pregtea cu drag cand eram copii, mai tarziu am reinventat eteta pentru familia mea si am adaugat crusta delicioasa din alune de padure. Ce a iesit?? Un deliciu care merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui,
  • un ardei kapia rosu,
  • 200 g alune de padure,
  • 150 g branza topita sau cascaval,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume ,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper,
  • 50 ml ulei de masline ,
  • 200 ml vin alb,
  • cateva boabe de piper negru,
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de alune:

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se pipereaza si condimenteaza cu Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.

Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.                                                          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

-Licurici- 1

22.03.2016, 14:22

Interesanta reteta! Imi place mult!

Bya Ralu 1

28.03.2016, 16:54

anuta 1

31.03.2016, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu rosii cherry si spanac