Gata în 30 de minute, e preparatul ideal pentru zilele ocupate.
Într-un bol se amestecă mixul Cajun, mixul Creole, piperul cayenne, paprika, piperul, zahărul și cimbru.
Se încălzește 1 lingură de ulei într-un wok și se adaugă puiul și mixul de condimente. Se amestecă bine, se așează bucățile de pui într-un singur strat. Se lasă la gătit 4 minute fără a amesteca. Se adaugă sosul de soia, se amestecă și se gătește până când puiul prinde o culoare maronie. Se scoate pe o farfurie.
Se adaugă, în aceeași tigaie, uleiul rămas și se adaugă ardeiul împreună cu ceapa și usturoiul. Se gătesc la foc mare 5 minute. Se adaugă puiul înapoi în tigaie împreună cu roșiile. Se gătesc la foc mic până când tot lichidul s-a evaporat.
Se amestecă puiul cu orezul și se presară busuioc proaspăt deasupra.
1
Mix Cajun: 2 lingurițe sare, 2 lingurițe pudră de usturoi, 2 1/2 lingurițe paprika, 1 linguriță piper cayenne, 1 linguriță piper, 1 linguriță pudră de ceapă, 1 1/4 linguriță oregano uscat, 1 1/4 linguriță cimbru uscat, 1/2 linguriță fulgi chili
2
Mix Creole: 2 lingurițe pudră de ceapă, 2 lingurițe pudră de usturoi, 2 lingurițe busuioc uscat, 2 lingurițe oregano uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță piper negru, 1 linguriță piper alb, 1 linguriță piper cayenne, 5 lingurițe paprika, 3 lingurițe sare