Piept de pui cu sote de ghebe

de Rocsi in Pui, 2 Oct 2013 | 5730 vizualizari

 

Cand sunt in pana de idei si nu mai stiu ce sa pregatesc scot imediat niste piept de pui, mai ales ca este carnea mea preferata, o garnitura langa si e gata imediat masa. Cu aceasta ocazie va arat cum marinez eu pieptul de pui de ceva timp si ma laud, fara modestie, ca i-am cucerit pe toti cu el, mereu zic ca este cel mai bun piept de pui la gratar ;;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea pieptului de pui:
  • 4 felii piept de pui
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Sote de ghebe:
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr ghebe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sote de ghebe:

Pieptul de pui:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.

Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.

Sote de ghebe:

Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa. Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc. Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.

Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sote de ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere