Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

de alice_ciobanu in Pui, 11 Mai 2012 | 5816 vizualizari

 

Reteta asta e facuta mai demult si isi astepta cuminte rindul in sirul de postari. Pentru ca aseara am preparat-o again, am decis ca e timpul sa zboare on-line.
Asa ca astazi, la pranz, va astept cu un delicios piept de pui cu sos veloute si ciuperci.
Spalati-ve bine pe manute si treceti la savurat un sosulet si niste ciupercute si-apoi lingeti degetelele si .........."Saru'mana pentru masa"
Ok?

 

INGREDIENTE

  • 1-2 piept de pui 
  • 4 catei de usturoi
  • putina supa de pui
  • 1 praz mic taiat rondele 
  • 1 morcov mare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare de mare si putin piper macinat
  • ulei de masline
  • vreo 12 ciuperci 
  • 1 ceapa taiata julienne
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos veloute si ciuperci:

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.

Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui  si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin.  Pastreaza apa in care a fiert puiul. 

Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.

Scoate apoi carnea de pe os si  strege bine pielea.

Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut  pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant. 

Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald  alaturi de un pufos  piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos veloute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cascaval si ciuperci (2)