Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus

de Toamna07 in Pui, 5 Sep 2012 | 3764 vizualizari

 

Hai sa dramuim niste ingrediente deosebite pentru un pranz somptuos !

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 punga de cus-cus - 250 g
  • 1 cutie cu naut fiert
  • 1 lamaie
  • 400 g iaurt grecesc
  • supa de pui sau 2 cuburi de pasare(instant)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • patrunjel
  • 2 fire de menta
  • ulei de masline
  • sare si piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus:

Pieptul de pui ,se spala foarte bine,se usuca,se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare,piper,2 linguri de ulei de masline,coaja si zeama de lamaie.

Intre timp pregatim sosul racoritor:

Peste iaurtul grecesc punem 3 catei de usturoi zdrobiti, ardeiul iute fara seminte,cele 2 fire de ceapa verde,patrunjel,menta  -  tocate marunt.Asezonam cu sare si piper ; rezulta un sos grozav.:)

Intr-o tigaie incingem ulei de masline si frigem pieptul de pui cateva minute la foc mic,pe toate partile.

Pastele marunte (cus-cus) se prepara conform instructiunilor de pe plic dar cu supa de pui. Cand sunt gata se amesteca cu boabele de naut scurse de apa din conserva.

Pregatim fiecare farfurie pentru servit cu piept de pui feliat,sos racoritor si garnitura de cus-cus cu naut.

Va doresc pofta buna !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume si carne de gaina