Piept de pui cu rodie si sfecla rosie

de _Alina_ in Pui, 29 Mai 2013 | 2864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 200 ml vin alb dulce
  • 1 baton scortisoara
  • 2 fire de menta proaspata
  • 50 g fructe de rodie
  • 1 lg de ulei
  • sare
  • piper

Sos

  • 100 ml suc de rodie (proaspat stors, fara seminte)
  • 40 g sfecla rosie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg miere de salcam
  • 1 lg vin alb
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt ienibahar macinat

Decor

  • fructe de rodie
  • rucola
  • sfecla rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rodie si sfecla rosie:

1. Preincalzim cuptorul la 220 °C.

2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper.

3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si il rumenim putin (3-5 min).

4. Scoatem pieptul din tigaie si il punem intr-o tava cu vinul,  fructele de rodie (desi noi le spunem impropriu seminte;), menta si scortisoara.

5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem tava in cuptor pentru 15 min. In ultimele 5 minute dam deoparte folia.  

6. Pentru prepararea sosului procedam astfel: punem sucul de rodie intr-o tigaie non-aderenta impreuna cu sfecla taiata cubulete, zeama de lamaie, mierea, sarea, vinul si ienibaharul. Lasam la foc potrivit, amestecand din cand in cand pana cand la suprafata lichidului se formeaza balonase, iar sosul este gros.

7. Scoatem pieptul de pui, il punem pe o farfurie iar deasupra punem sosul de rodie si cateva fructe de rodie proaspete. Servim cu rucloa/salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rodie si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval