Piept de pui condimentat, la cuptor

de laura_n in Pui, 31 Ian 2014 | 53288 vizualizari

 

De curand, am gasit pe piata, o nou varianta de a pregati o fripturica de pui condimentata. Nu stiu daca am voie sa spun ce firma/marca este, dar este vorba de un set format dintr-un plic cu condimente pt carne de pui si 4 plicuri din hartie de copt. O sa vedeti cum se prepara.
Eu am adaptat-o si ma declar fan, cu siguranta o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • un piept pui (dezosat)
  • hartie copt
  • condimente diverse pt carne (sare, piper, coriandru, oregano, boabe de mustar)
  • cativa catei usturoi
  • 1 lingura mustar
  • cateva linguri ulei de masline
  • cateva linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui condimentat, la cuptor:

Spalam si transam pieptul de pui in fasii nu foarte groase. Nu le uscam. 

Intr-un castron, punem pesmetul, adaugam condimentele, usturoiul pisat si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie toate ingredientele. Turnam apoi uleiul de masline, adaugam mustarul si amestecam. 

Cu acest amestec imbracam/ ungem bucatile de carne. 

Hartia de copt o taiem in patrate mari, in functie de cate bucati de carne avem. Asezam cate o bucata de carne in mijlocul fiecarei hartii de copt si o impaturim, intocmai ca un plic inchis. Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 30 - 35 minute.

Ies demential de bune, foarte fragede si condimentate. Nu este o reteta extraordinara, dar este o varianta de gatit extraordinara. Carnea nu iese uscata absolut deloc.

Noi am servit cu cartofi cu pesmet si castraveti in otet. 

 

TIPS-URI

1

puteti opta pentru varianta din comert care include condimente si plicurile din hartie.

2

ingredientele costa aproximativ 25 lei.

3

reteta furnizorului recomanda gatirea pachetelor in tigaie, eu insa am preferat varianta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui condimentat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

diaconta 1

02.02.2014, 18:26

Miha,ia-l si tu pe Zmeurel,nu te du cu mana goala ))
Si poti sa duci fel de fel-fara cuptor )))))))

Miha 1

02.02.2014, 18:32

Aaa...pai pe Zmeurel pot sa i-l fac si cadou daca ma duc

diaconta 1

02.02.2014, 18:33

Miha )))))te-ai scos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu lamaie si curry