O mancare delicioasa si renconfortanta.
Am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.
Pieptul meu de porc era de calitate, proaspat, asezonat si rulat.
L-am cumparat asa dar il puteti rula de casa. Puneti pieptul cu partea cu soric pe masa.
Taiati-l intr-o forma patrata, asezonati-l cu sare, piper, usturoi si cimbru. Rulati-l, soricul va fi la exterieur si legati-l cu sfoara de bucatarie.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/piept-de-porc-cu-fasole-boabe.html
Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat.
Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o puteti consuma ca un preparat de casa, rece o taiati in felii fine)
Scoateti carnea si lasati-o sa se raceasca un pic. Filtrati si pastrati supa in care a fiert.
Spalati, curatati si taiati in rondele 3 morcovi.
Tocati marunt ceapa ramasa si usturoiul.
Intr-o cocota incalziti uleiul si reveniti carnea pe toate partile. Puneti ceapa si usturoiul.
Adaugati morcovii si reveniti totul impreuna. Puneti fasolea congelata, paprika si gatiti impreuna timp de 5 minute. Scoateti carnea.
Diluati bulionul intr-un pahar mare de supa.
Varsati-l peste fasole si acoperiti totul cu apa fiarta.
Puneti sare, piper si gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute.
Taiati carnea in felii si adaugati-o peste fasole.
Gatiti impreuna in jur de 20 de minute.
Verificati daca fasolea este fiarta si adaugati supa daca mai trebuie.
Serviti fierbinte !