Ostropel de miel cu orez Jasmine

de Ina in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2016 | 5410 vizualizari

 

Ieri m-a rugat Costel sa-i fac ostropel, asa ca am executat imediat comanda. Cand a vazut rezultatul si-a dat seama ca de fapt vroia tochitura, doar ca s-a exprimat gresit :)))) 
Observand sosul din abundenta, a cerut sa fac alaturi orez basmati dar mi-a adus cutia cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic :)))) 
Finalul a fost mai mult decat multumitor, orezul in amestec cu sosul de la ostropel  "pupandu-se" de minune :X  
P.S. Cand a gustat Costel orezul simplu a zis ca asta e din categoria "mananca, mama, ca are vitamine" =))))) el preferand orezul cu bob rotund, gatit romaneste cu grasime de pasare :))) 

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 400 ml rosii pasate ( sau 3-4 linguri cu bulion )
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume ardelenesti ( usor picante )
  • legume uscate de la SanoVita
  • 1 cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic ( 85% :15% )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de miel cu orez Jasmine:

Curatam usturoiul si-l feliem .

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion ), iar la final felii de usturoi si oprim focul. 

Separat fierbem o cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic , in 3 cani cu apa in care am pus putina sare si legume uscate. 

Servim ostropelul impreuna cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de miel cu orez Jasmine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel in ierburi aromate