Ieri m-a rugat Costel sa-i fac ostropel, asa ca am executat imediat comanda. Cand a vazut rezultatul si-a dat seama ca de fapt vroia tochitura, doar ca s-a exprimat gresit :))))
Observand sosul din abundenta, a cerut sa fac alaturi orez basmati dar mi-a adus cutia cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic :))))
Finalul a fost mai mult decat multumitor, orezul in amestec cu sosul de la ostropel "pupandu-se" de minune :X
P.S. Cand a gustat Costel orezul simplu a zis ca asta e din categoria "mananca, mama, ca are vitamine" =))))) el preferand orezul cu bob rotund, gatit romaneste cu grasime de pasare :)))
Curatam usturoiul si-l feliem .
Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion ), iar la final felii de usturoi si oprim focul.
Separat fierbem o cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic , in 3 cani cu apa in care am pus putina sare si legume uscate.
Servim ostropelul impreuna cu orez.