Piept de porc caramelizat la cuptor

de papabundetot in Porc, 14 Sep 2014 | 4714 vizualizari

 

Desi nu sunt o mare mancatoare de carne,cand vine vorba de piept de porc,treaba se schimba putin pentru ca rezist cu greu tentatiei de a-l gati in primul rand si mai apoi si de a-l manca :) Pentru pieptul de azi am ales o alta varianta si anume l-am caramelizat cu un lichior de portocale cu scortisoara,si a capatat o aroma desavarsita.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 bucati piept de porc cu os sos soia,
  • boia,curry,
  • 1 lingurita 5 spices
  • lichior de portocale cu scortisoara
  • usturoi,iaurt
  • cuscus,
  • ulei de masline,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc caramelizat la cuptor:

Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede.

Astazi,am incins cuptorul si am asezat bucatile de carne intr-o tava,impreuna cu marinata in care au stat peste noapte si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora.Dupa ce bucatile de carne s-au patruns bine,am mai turnat peste ele putin lichior de portocale cu scortisoara,si un mujdei facut cu usturoi,ulei de masline,iaurt  si sare,si am bagat iarasi tava la cuptor la foc iute pentru inca 10-15 minute,pana cand bucatile s-au caramelizat frumos.

Ca si garnitura,am ales sa fac un cuscus,simplu,inmuiat in apa clocotita cu sare si apoi asezonat cu ulei de masline si putin busuioc…simplu,aromat si foarte gustos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc caramelizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura