Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele.
Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat .
Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa, vin, piure de rosii, ulei de masline, putina sare. Adaugam o frunza sau doua de dafin si presaram peste boabe de piper .
Lasam la cuptor la 210 grade 15 minute cu vasul acoperit si inca 15-25 cu el descoperit sa scada apa si sa se rumeneasca carnea. Cand e rumenita bine carnea se scoate pe o farfurie cu putin sos .
Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste calda, eu am acompaniat cu niste cartofi fierti in abur si rumeniti apoi putin la cuptor