Azi vin cu o reteta usoara de vara, simpla, si daaa!!! contine carne. Si pentru ca imi place carnea de pasare, trebuia sa incep cu asa ceva...asa ca am ales carnea de curcan, adica pieptul lui cel mare si umflat, dar sa nu va ganditi la prostii :))
Pregatim pieptul de curcan...intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai intoarcem pe cealalta parte.
Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa marunt, la fel si cateii de usturoi, care nu sunt obligatorii, puteti sa-i eliminati, dar ar fi pacat ca s-ar pierde din gust, sau puteti sa folositi chiar usturoi verde.
Asa, acum ca am taiat legumele, punem uleiul la incalzit intr-o tigaie si cand este incins adaugam verdeturile. Le calim putin pe toate partile, dupa care adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 20 de minute pana capata o consistenta mai groasa. Cand e gata il trecem prin sita si-l punem deoparte.
Dupa ce au trecut cele 2 ore (cel putin) in care curcanul a stat la racoare, e momentul sa-l incalzitm putin si sa dam drumul la cuptor, la aproximativ 190 grade celsius.
Punem carnea de curcan intr-o tava, impreuna cu sosul in care a stat la macerat si o canita de apa (sau supa de pui, dar eu n-am avut de unde, asa ca m-am multumit cu apa) si acoperim cu folie de aluminiu, sau capac daca avem asa ceva. Dam tava la cuptor.
Dupa 30 de minute, scoatem folia si adaugam sucul de rosii, si mai introducem tava la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie/capac de data aceasta.
Acum ca a trecut greul, va puteti gandi cu ce sa serviti bunatatea de carne. Eu am ales ceva ce se prepara rapid si usor, adica o portie de legume congelate, pe care le-am fiert putin si le-am condimentat. Cred ca orice garnitura ar merge la acest preparat, va las pe voi sa alegeti cu ce l-ati putea servi :P
Pofta buna!