Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare

de xana in Curcan, 18 Sep 2013 | 7390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii piept de curcan
  • 1 lingurita boia de ardei(eu am folosit dulce)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 varf de lingurita chimbir
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mazare:
  • 500 gr mazare(am folosit congelata)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 feliute de chorizo
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare:

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, chimbir, boiaua de ardei, usturoiul pisat si uleiul. Se lasa sa prinda gust cat facem mazarea.

Pentru mazare, ceapa, usturoiul si chorizo se taie cubulete mici si se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline pana se inmoaie ceapa. Se adauga pasta de rosii si boiaua de ardei si se mai lasa 3-4 minute la calit. Urmeaza mazarea(congelata sau proaspata), sare, piper si apa cat sa acopere mazarea. Se lasa la fiert, avand grija sa nu se prinda, pana scade apa si mazarea e gata(cca 20 de minute).

Se incinge o tigaie-gratar si se adauga pieptul de curcan. Se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte si se serveste alaturi de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

xana 1

20.09.2013, 12:52

Raisha 1

24.11.2013, 16:01

foarte bunaaa!!

xana 1

24.11.2013, 16:49

Multumesc, Raisha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in stil mongolez cu orez negru