Piept de curcan la cuptor cu legume

de mihasara in Curcan, 15 Ian 2016 | 7690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2piept de curcan dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 morcovi subtiri
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 250 ml apa
  • boia dulce
  • piper
  • cimbru
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la cuptor cu legume:

  1. Carnea de curcan eu o marinez  cu o zi inainte de a o baga in cuptor.
  2. Amestec piperul cu cimbrul, boiaua, cu fulgii de chilli si cu 1 lingura de ulei de masline.
  3. Cu acest amestec ungem foarte bine pieptul de curcan, il punem intr-o punga si il dam la rece pana a doua zi.
  4. Incalzim cuptorul la 180-190 de grade, maxim.
  5. Aseazam intr-o tava unsa cu ulei de masline, pipetul de curcan cu pielea in sus.
  6. Aranjam de jur imprejurul lui legumele taiate nu foarte mari.
  7. Le condimentam dupa gust si turnam 250 de ml de apa in tava.
  8. Eu las carnea in cuptor  pana imi intra furculita in ea.
  9. Scoatem tava, o acoperim cu folie de aluminicu si o lasam 10 minute.
  10. Dupa cele 10 minute, scoatem pieptul pe un fund de lemn si il feliem.
  11. Servim cu garnitura de legume din tava si cu o salata la alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu carne de curcan