Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

de miki_a in Curcan, 17 Aug 2015 | 5117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de curcan (piept);
  • 6 cepe galbene uscate;
  • 1 morcov;
  • 200 ml. apă (supa de legume sau de pui);
  • 200 ml. suc de roşii făcut în casă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţă de zahăr (opţional);
  • frunze de busuioc;
  • sare, piper, ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc:

Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge).

Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile.

Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa julien, iar morcovul îl radem pe răzătoarea mare. 

Adăugăm legumele peste carnea uşor înăbuşită şi amestecăm. 

Lăsăm să se pătrundă şi legumele, adăugând apă caldă (sau supă) treptat, ori de câte ori este nevoie (ţinând cont că şi carnea va lăsa suc).

După ce carnea şi legumele s-au fiert adăugăm sucul de roşii, usturoiul curăţat şi tăiat feliuţe şi linguriţa cu zahăr.

Lăsăm să mai fiarba maxim 10 minute (cu vasul descoperit).

Potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm verdeaţa tocată.

Servim simplă, cu mămăliguţă sau alături de garnitura preferată.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

miki_a 1

18.08.2015, 13:47

Multumesc Andra!

RuxyRux 1

18.08.2015, 19:24

Arata grozav!

miki_a 1

18.08.2015, 21:02

Multumesc Rux!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan cu smantana