Piept de curcan cu sos de mere

de Irina in Curcan, 28 Apr 2009 | 15827 vizualizari

 

E o reteta speciala, cu care iti poti impresiona musafirii si in acelasi timp e foarte simplu de realizat.

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan
  • un varf de cutit de salvie
  • putin rozmarin
  • un praf de nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de la o portocala
  • Ingrediente pentru sosul de mere:
  • un cubulet de unt
  • zeama de la o portocala
  • 50 g zahar
  • un baton scortisoara
  • un varf cutit nucsoara
  • 2-3 mere (de preferinta golden pentru ca sunt mai dulci)curatate de coaja si taiate cubulete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de mere:

Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel.

Ca sa nu pierdem vremea incepem sa preparam sosul: topim untul intr-o tigaie, adaugam zeama de portocala, zaharul, scortisoara, nucsoara. Amestecam si incorporam merele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic vreo 25 min. pana obtinem un sos gros, dulce,delicios.

Cand sunt gata si curcanul si sosul pregatim un platou cu cateva felii de curcan, putin sos de mere alaturi si decoram dupa bunul nostru plac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor