Pestisori escabeche

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 3095 vizualizari

 

Un aperitiv rece din peste care se pastreaza bine in frigider pentru o peiroada mai lunga si este ideal vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pestisori
  • 3 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 chilli
  • 2 lamai
  • ulei de malsine
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper alb
  • faina si ulei pentru prajit pestisorii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori escabeche:

Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.

 Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.

 Pestisorii gata marinati ii dam prin faina si ii prajim in ulei incins. apoi ii scoatem pe hartie absorbanta. si ii asezam intr-un vas .

Ceapa o taiem solzisori (julien) si o punem la clait in ulei de masline (punem ulei cu generozitate) . Adaugam apoi ardeiul, taiat la fel, fazii subtiri. Lasma sa se inmoaie foarte bine, fara sa se prajeasca. Eventual punem un capac si calim inabusit. Adaugam sare, piper si dafin. Apoi cand ceapa e moale turnam vin alb . Mai lasam pana mai scade vinul si adaugam daca mai e nevoie ulei de masline. Ideea este sa fie sos suficient. Nu uitam chilli daca ne place mai picant . Turnam sosul de ceapa peste pestisorii din vas. miscand bine vasul sa acopere totul si sa patrunda printre straturi. Acoperim si dma la frigider. Servim rece cu paine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou - aperitiv