Un aperitiv rece din peste care se pastreaza bine in frigider pentru o peiroada mai lunga si este ideal vara.
Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.
Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.
Pestisorii gata marinati ii dam prin faina si ii prajim in ulei incins. apoi ii scoatem pe hartie absorbanta. si ii asezam intr-un vas .
Ceapa o taiem solzisori (julien) si o punem la clait in ulei de masline (punem ulei cu generozitate) . Adaugam apoi ardeiul, taiat la fel, fazii subtiri. Lasma sa se inmoaie foarte bine, fara sa se prajeasca. Eventual punem un capac si calim inabusit. Adaugam sare, piper si dafin. Apoi cand ceapa e moale turnam vin alb . Mai lasam pana mai scade vinul si adaugam daca mai e nevoie ulei de masline. Ideea este sa fie sos suficient. Nu uitam chilli daca ne place mai picant . Turnam sosul de ceapa peste pestisorii din vas. miscand bine vasul sa acopere totul si sa patrunda printre straturi. Acoperim si dma la frigider. Servim rece cu paine.