Este pestele ce-mi place cel mai mult.
E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita.
Si cum e sambata va invit la o portie.
N-o sa regretati, cu siguranta.
Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.
Sosul verde:
Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas
inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.
Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in
momentul prepararii.
Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si
cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.
Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.
Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.
Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.
Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.
Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.
Pofta buna!