Am vizionat recent o emisiune "Proaspat si rapid cu Emeril". Chef Emeril Lagasse ne prezinta preparate culinare usor de realizat acasa de fiecare dintre noi. Reteta aceasta de peste la cuptor m-a cucerit: ingrediente putine, preparare rapida, manopera aproape zero, gust maxim. Eu am folosit stiuca de Mures. Nu dau cantitati pentru ca acestea sunt adaptabile dupa cantitatea de peste folosita.
Se stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline .
Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei .
Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de peste sarata si stropita cu lamaie .
Presarati pestele deasupra cu cimbru verde si boia afumata .
Stropiti cu putin ulei de masline si asezati peste fiecare bucata de peste cate o felie de lamaie .
Dati tava la cuptor 15-20 minute pana pestele este patruns .
Spre sfarsitul coacerii cu ajutorul unei linguri turnati uleiul scurs in tava peste peste [ pentru a nu se usca prea tare ] .
Noi am servit pestele cu salata de cruditati .