Peste pe pat de legume

de La Ancuta in Peste, 29 Sep 2011 | 8200 vizualizari

 

De ce pe pat? Cred ca era obosit saracul :)). Dar nu face nimic, noi ne-am bucurat si l-am lasat sa se odihneasca :). Nici nu stiu cum sa va spun cat de bun a fost. Ce sa mai lungesc vorba, a fost delicios. Merita sa-l incercati si voi (fiecare la el acasa, pentru ca nu mai am) :D. Eu am folosit file de pangasius. A fost singurul peste pe care l-am gasit. Voi insa puteti folosi pestele preferat.

 

INGREDIENTE

  • 4 file de pangasius
  • 8 cartofi
  • 4 morcovi
  • 10-15 rosii cherry
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 pahar vin
  • 1/2 pahar apa
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste pe pat de legume:

Spalam pestele si apoi il stergem bine cu servetele de bucatarie. Taiem fileurile pe jumatate apoi condimentam cu sare si piper si le dam la frigider pana ne ocupam de legume.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar morcovii curatati ii taiem rondele mai groase. Rosiile le taiem pe jumatate.

Punem legumele intr-o tava termorezistenta si stropim cu 3 linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin si amestecam bine. Stropim legumele cu jumatate din sucul de lamaie.

Asezam bucatile de peste peste legume si stropim cu zeama de lamaie ramasa. Adaugam vinul si apa si acoperim.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute. Descoperim si mai lasam la cuptor pana se rumeneste usor pestele.

Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

La Ancuta 1

04.10.2011, 21:58

multumesc

kamy 1

04.10.2011, 22:18

pangasiul imi place ,legumele le las si-mi fac un piure de cartofi

La Ancuta 1

04.10.2011, 22:46

Kamy, nu se poate: pestele si legumele sunt la pachet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit in blana