De ce pe pat? Cred ca era obosit saracul :)). Dar nu face nimic, noi ne-am bucurat si l-am lasat sa se odihneasca :). Nici nu stiu cum sa va spun cat de bun a fost. Ce sa mai lungesc vorba, a fost delicios. Merita sa-l incercati si voi (fiecare la el acasa, pentru ca nu mai am) :D. Eu am folosit file de pangasius. A fost singurul peste pe care l-am gasit. Voi insa puteti folosi pestele preferat.
Spalam pestele si apoi il stergem bine cu servetele de bucatarie. Taiem fileurile pe jumatate apoi condimentam cu sare si piper si le dam la frigider pana ne ocupam de legume.
Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar morcovii curatati ii taiem rondele mai groase. Rosiile le taiem pe jumatate.
Punem legumele intr-o tava termorezistenta si stropim cu 3 linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin si amestecam bine. Stropim legumele cu jumatate din sucul de lamaie.
Asezam bucatile de peste peste legume si stropim cu zeama de lamaie ramasa. Adaugam vinul si apa si acoperim.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute. Descoperim si mai lasam la cuptor pana se rumeneste usor pestele.
Servim cald.