Peste cu arome tropicale

de cristeena20 in Peste, 28 Iul 2019 | 1997 vizualizari

 

Aceasta reteta e pur si simplu delicioasa-o explozie de arome tropicale .

 

INGREDIENTE

  • 3-4 fileuri de peste
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 adei galben
  • 1 chilli picant
  • 2 rosii bine copate
  • ulei de cocos
  • 1/2 pahar lapte de cocos
  • sofran, sare, piper,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu arome tropicale:

Acest fel de mancare se face inainte de a fi servit. Dar inainte, daca aveti fileuri de peste congelate, trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei, se stoarce de apa lasata cu ajutorul unui prosop de hartie absorbant si le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie cu capac punem putin ulei de masline; calim ceapa, ardeii taiati julien, chilli maruntit si rosiile cubulete; condimentam cu sare, piper si adaugam inca putin ulei de cocos. Apoi presaram cu 1 lingurita de sofran (cucurma).

Asezam fileurile de peste -lasam 2-3 minute pe fiecare parte-la urma adaugam laptele de cocos. 

Gustam de condimente si lasam pana scade putin lichidul. Eu am mai adaugat putina supa de peste sa iasa un sos mai lichid.

Eu am servit alaturi de orez alb simplu-in care am pus un bat de scortisoara. 

Si nu uitati de un vin bun alaturi. recomand un sauvignon blanc :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu arome tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel