Pesmet de casa cu mirodenii

de naomy in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2012 | 3559 vizualizari

 

Este un pesmet foarte util pentru : snitele ,chiftelute,nuggets..etc,eu inainte obisnuiam sa-l cumpar gata facut si sincer nu era asa de aromat si plus nu stiu cat de natural era .Asa ca ma preferat sa-l fac pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • cateva colturi de paine tare (preferibil sa nu fie paine felii)
  • 1 lingura de sare marina mare
  • 2 frunze busuioc
  • 1 frunza de ierba buena(o planta asemanatoare cu menta)
  • 5 fire de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesmet de casa cu mirodenii:

Pentru inceput as dori sa va informez ca acest pesmet se poate folosi in doua doua optiuni (uscat sau proaspat). Deci daca il doriti  proaspat ,il faceti pe loc .

Se pune painica uscata in robot si se mixeaza pana devine pesmet. Separat se aseaza toate mirodeniile (scrie mai sus) impreuna cu usturoiul si sarea si le punem  la robot, apoi se amesteca cu pesmetul si este perfect pentru folosinta.

Dar daca dorim un pesmet uscat, este strict necesar sa initiem procedeul de mixare cu cateva ore inainte de folosinta, eu de exemplu mixez mirodeniile, usturoiul si sarea cu o seara inainte, asa ca ii ofer timp suficient de uscare si este perfect pt nuggets ,snitele etc.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o sare speciala ,foarte buna cu iod+fluor+magneziu+calciu+fosfor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmet de casa cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

naomy 1

21.03.2012, 11:35

multumesc din nou tuturor

MIUTA 1

21.03.2012, 13:42

Interesant

Panacris 1

25.07.2013, 12:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui