Ce beneficii aduce curry?
- conține antioxidanți și compuși antiinflamatorii
- îmbunătățește funcția cognitivă
- stimulează buna funcționare a creierului
- îmbunătățește funcțiile inimii
- menține celulele tinere
- previne producerea anormală de proteine
- previne pierderea memoriei
- luptă împotriva formării celulelor canceroase
- activează circulația sangvină
- vindecă problemele cu încheieturile
Sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest condiment este recomandat în alimentație. Din fericire, astăzi, este un condiment foarte popular și ușor de procurat.
Curry este strâns legat de orez. De asemenea, este folosit pentru asezonarea mâncărurilor cu carne de pui, pește și legume.
Astăzi am ales carnea de pui, mai precis, pieptul.
Carnea se taie cuburi mari și se dă la tigaie în unt și zeama de lămâie. Se acoperă neapărat cu un capac pentru a nu obține o carne prăjită, ci una bine pătrunsă.
Smântâna se amestecă bine cu miere și condimente și se răstoarnă peste carne. Se adaugă semințele de in și uleiul de arahide pentru un plus de arome.
Noi am servit alături de orez cu legume.