Am aceasta reteta de la cineva foarte drag mie dar care nu mai este printre noi. Este o reteta usor de facut si cred ca tipic romaneasca.
Se amesteca intr-un vas carnea tocata cu 1 ceapa taiata marunt peste care se adauga 1 lingura pasta de tomate, ½ lingurita boia , sare si piper, ouale si orezul spalat. Se portioneaza perisoarele, se tavalesc prin marar tocat marunt si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot perisoarele prajite pe un platou si se trece la prepararea sosului.
Sosul se prepara astfel: se taie marunt 1-2 cepe si se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga si usturoiul taiat marunt. Se desface faina in 150-200 ml apa si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca continuu pentru a nu se lipi compozitia de cratita. Se lasa sosul sa se lege pe foc (sa fie de consistenta unei smantani) si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se adauga pasta de tomate, boabele de piper si frunza de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga perisoarele prajite. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 15-20 de minute. La sfarsit se adauga cimbrul si mararul verde proaspat tocat (eu am pus marar uscat).
Se serveste cu smantana si castraveti in otet sau cu orice fel de salata.