Perisoare cu sos alb

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 8619 vizualizari

 

Sunt mult mai bune cu carne de piept de pui. Eu am avut putina carne ramasa de la ardei umpluti si am facut aceasta mancarica.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru perisoare

  • 250 g carne amestec
  • 30 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 morvov mic ras
  • 1 ou
  • 1/4 secretul gustului
  • 1/4 boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 busuioc uscat

Ingrediente pentru sos

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub unt
  • 300 ml supa de pui
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 linguri de faina
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos alb:

Pentru perisoare se procedeaza astfel: se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, morcovul ras, oul si celelate ingrediente (fara busuioc). Se portioneaza si se fac cu mana perisoarele.  Se pune la fiert intr-o cratita 1 l apa. Cand incepe sa dea in clocot se adauga 1/2 lingurita sare si perisoarele incet sa nu se zdrobeasca (eu le-am asezat cu o lingura). Se fierb 15-20 de minute (se scoate o perisoara si se incearca). Se scot pe o farfurie. Se presara peste ele busuioc uscat (sunt mai bune cu marar verde proaspat tocat).
Pentru sosul alb se procedeaza astfel: Intr-o cratita se pune untul si cele doua linguri de ulei de masline. Se adauga ceapa tocata si se caleste amestecand usor. Se adauga cele doua linguri de faina si se stinge cu supa de pui. Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga secretul gustului si laptele dulce. Dupa ce sosul s-a legat, se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se adauga smantana. Se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Pe o farfurie se aseaza perisoarele fierte si alaturi sosul alb. Se presara patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman