Pere in sos de vin

de jolygina in Prajituri, 17 Aug 2010 | 5118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere (pentru o portie)
  • 100g vin rosu
  • 3 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit de scortisoara
  • frisca pentru decor
  • o mana de nuci macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

se curata perele de coaja

pune vinul impreuna cu mirodeniile ,

dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere

scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca dupa care lasam siropul sa mai fiarba 5-10 min pana mai scade putin si se ingroasa ,

dupa ce s-a racit adaugam nucile macinate in sirop si turnam totul peste pere

 

cand s-a racit se orneaza cu frisca(eu nu am avut frisca asa ca le-am mancat asa)

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

18.08.2010, 12:33

Nu le-am incercat inca.....dar cred ca urmeaza!

mihaelar63 1

19.08.2010, 08:23

daca binedispun si eu vreau

jolygina 1

19.08.2010, 13:39

pai ce dulciuri bine dispun mai ales ca desertu acesta are si licoarea lui bahus

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu vin alb