Pere imbatate cu sos de vin

de Adinuta in Dulciuri, 26 Dec 2009 | 12138 vizualizari

 

Prima data cand am vazut reteta aceasta m-am gandit ca o sticla de vin la 4 pere e cam mult. Dar dupa ce am facut-o, am inteles :) Fiecare para absoarbe suficient vin cat sa prinda aroma, dar totusi gustul de fruct se pastreaza. Iar sosul este pur si simplu delicios! Este o reteta de efect pentru o seara romantica sau pentru impresionat musafirii, mai ales acum, in Sarbatori!

 

INGREDIENTE

  • 750 ml vin rosu demi dulce
  • 4 pere
  • o lamaie
  • 150 grame zahar brun (nu alb, pentru ca cel brun da perelor o culoare deosebita)
  • 1 betigas scortisoara
  • miezul la doua nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere imbatate cu sos de vin:


Pasul 1: Se spala bine lamaia, cu un pic de apa si otet (am inteles ca ii curata coaja de chimicale), se sterge si se taie felii. Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, betigasul de scortisoara si feliile de lamaie. Dupa 10 minute se scoate scortisoara si lamaia si se agauga perele. Se pun intr-un vas destul de mic si ingust, astfel incat perele sa fie acoperite de vin. Le acoperim cu un capac si le fierbem la foc mic cam 15 minute. Eu le-am tot intors din cand in cand pentru ca pluteau un pic.

Pasul 2: Se scot perele din vin, se adauga miezul de nuca rupt bucatele si se lasa la fiert la foc mic pana scade si incepe sa se ingroase. Ca sa ne dam seama cand e gata siropul, luam (cam dupa 15 minute) cate un pic de vin in lingurita si asteptam sa se raceasca. Asa putem observa daca la racire se ingroasa ca mierea sau nu. In revista scria ca in 10 minute s-ar ingrosa, insa siropul meu era inca foarte lichid, l-am mai lasat inca 10 si s-a facut frumos.

Pasul 3: Am servit perele in farfuriute cu sos de vin. Le-am insiropat si pe ele bine. Sunt foarte bune, aromate, deosebite. Este un desert destul de simplu si de efect, care binedispune :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere imbatate cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ana 1

25.02.2010, 13:09

La Multi ani! cu intarziere .
aseara am pregatit perele astea ,wow sunt delicioase si nu merg servite decat in 2

elena1988 1

02.02.2011, 17:40

Panacris 1

21.12.2011, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de banane