Pere cu sos de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 4247 vizualizari

 

Aceste pere imbibate in infuzie de menta, lemn dulce si anason stelat sunt puse in valoare de sosul onctuos de ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere nu foarte coapte
  • 2 portocale
  • 200 grame de zahar
  • o lamaie
  • 4 linguri de mix de menta, lemn dulce si anason stelat
  • Pentru sos:
  • 150 ml creme fraiche
  • 100 grame ciocolata neagra
  • o pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie. 

Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul portocalelor. Perele se introduc in infuzia amestecata cu sucul portocalelor si se fierb 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc si se acopera. Se lasa peste noapte.

Pentru sos, se fierbe creme fraiche. Se ia de pe foc, se adauga pastaia de vanilie taiata longitudinal si se lasa la infuzat. 

 Intr-un bol se pune ciocolata taiata bucati mari, iar peste se adauga creme fraiche dupa ce a fost indepartata pastaia de vanilie. Se amesteca pana se topeste ciocolata. 

Se servesc perele imbracate in sosul de ciocolata. 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine un sos mai lucios, adaugati o bucata mica de unt.

2

Mixul de menta, lemn dulce si anason stelat poate fi inlocuit cu verbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

09.11.2012, 19:16

Mmmmmm...irezistibile!

Sim0na 1

09.11.2012, 21:58

mmm... un adevarat rasfat!!!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:17

yuuuuumy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu umplutura de dovleac placintar