Mucenici moldovenesti

de micki in Dulciuri, 7 Mar 2010 | 9058 vizualizari

 

Tare buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 550 faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 125 ml apa calduta
  • un ou
  • 80 gr unt
  • 150 gr zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • arome(eu am pus un plic de zahar vanilat,coaja rasa de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie)
  • miere
  • nuca
  • pentru uns:un galbenus si putin lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza mucenicii.Se lasa la crescut pentru inca o ora,se ung cu amestecul de galbenus si lapte,apoi se dau la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade..Cat sunt inca calzi se ung cu miere si se presoara cu nuca.

    In reteta de unde m-am inspirat ,adica de aici zice si de insiropat,dar eu nu i-am mai insiropat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti impletiti, de post