Peltea de soc cu portocale

de adnia in Dulceata / Gem, 15 Iun 2013 | 3832 vizualizari

 

Sirop de soc am facut si anul trecut si m-a incantat peste masura (postarea aceasta va veni in curand), dar mi-am dorit sa incerc si altceva, mai deosebit, mai ales pt. ca socul este o floare speciala, care imi parfumeaza gradina in fiecare dimineata. Vazusem la un magazin niste borcanase dragute umplute cu marmelada de soc cu portocala, dar negasind nicaieri reteta, m-am hotarat s-o prepar dupa capul meu. Si bine am facut, pt. ca a iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 l apa
  • -1 kg zahar
  • -500 gr. portocale
  • -muuuulte flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de soc cu portocale:

Am preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (in prealabil, portocalele se pot opari cateva minute, ca sa se elimine toate chimicalele din coaja) si florile de soc. Am lasat la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia. In final am strecurat si am pus pelteaua in borcane spalate si uscate, le-am introdus la cuptor pana cand s-au incins, apoi am pus capacul si am rasturnat borcanele cu fundul in sus (le-am lasat asa cca 30 min) ca sa se formeze vidul.

Nu-i asa ca e simplu? Nu mai vorbesc de parfumul extraordinar pe care l-am inchis in borcanasele mele!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de soc cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

15.06.2013, 22:07

interesanta

adnia 1

15.06.2013, 23:21

Tab1ta, zau ca n-am stiut c-o aveti si voi! eu am facut-o dupa cum m-a dus pe mine capul, dar se pare ca m-a dus bine, daca si voi sunteti pe aceeasi lungime de unda

_Alina_ 1

16.06.2013, 09:16

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea (jeleu) din flori de soc