Sirop de soc am facut si anul trecut si m-a incantat peste masura (postarea aceasta va veni in curand), dar mi-am dorit sa incerc si altceva, mai deosebit, mai ales pt. ca socul este o floare speciala, care imi parfumeaza gradina in fiecare dimineata. Vazusem la un magazin niste borcanase dragute umplute cu marmelada de soc cu portocala, dar negasind nicaieri reteta, m-am hotarat s-o prepar dupa capul meu. Si bine am facut, pt. ca a iesit excelenta!
Am preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (in prealabil, portocalele se pot opari cateva minute, ca sa se elimine toate chimicalele din coaja) si florile de soc. Am lasat la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia. In final am strecurat si am pus pelteaua in borcane spalate si uscate, le-am introdus la cuptor pana cand s-au incins, apoi am pus capacul si am rasturnat borcanele cu fundul in sus (le-am lasat asa cca 30 min) ca sa se formeze vidul.
Nu-i asa ca e simplu? Nu mai vorbesc de parfumul extraordinar pe care l-am inchis in borcanasele mele!
Enjoy!