Pasta de macese

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 20 Oct 2014 | 8212 vizualizari

 

Desigur,fiecare cunoaste beneficiile maceselor.Normal,nu puteau lipsi din camara.Chiar daca am cules macese,le-am uscat pentru ceai,iar pasta am facut-o din zeama de macese cruda,cumparata din piata.Nu am avut o sita potrivit de fina pentru macese pentru a face eu pasta,asa ca am preferat s-o cumpar.

 

INGREDIENTE

  • 6kg pasta cruda de macese,
  • 1kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de macese:

  • Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei.Cand clocoteste bine se adauga zaharul.Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult.Mie imi place asa sa se simta aroma maceselor.Se lasa sa fiarba cu bulbuci mari,mestecand tot timpul in ea. Pentru a vedea daca e destul de legata se pune un pic de pasta pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.Se traseaza cu degetul o dunga prin pasta.Daca nu se imbina la loc,inseamana ca e gata. Se ia de pe foc si se toarna,fierbinte,in borcane.Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.10.2014, 00:17

E de munca cu ea,dar,credeti-ma,merita efortul.

Ksenya 1

22.10.2014, 10:39

as face si eu ,da de unde pasta? mi-ai facut pofta

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.10.2014, 23:42

Eu am gasit in piata,pasta.Dar daca ai o sita fina,poti sa faci din macese.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese