Un tort de ciocolata propus de Mihaela. Nu ca arata super?
Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.
Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se lipeste)5-6 linguri de aluat
coacem la 190 grade pana se remeneste.
in restul aluatului se adauga cacao,se amesteca bine.foarte important cacaoa se cerne inainte de afi pusa.se pune restul de aluat in forma si se coace pana cand atunci cand bagam o scobitoare(ca sa controlam daca e gata) iese uscata.Coacem la fel la 190 grade
Dupa ce e gata asteptam sa se raceasca si-l taiem in cubulete de 3 cm.
Amestecam cubuletele cu crema foarte atent,si toata compozitia data o asezam pe foia facuta prima,bagam la frigider pt 15-20 min.
Glazura se prepara astfel:se topeste ciocolata,untul,mierea si frisca la baia mare,pana obtinem o masa uniforma.
Ornam cu glazura deasupra!