Visez la desertul acesta de cand l-am vazut la Gaby, dar nu m-am incumetat sa-l incerc din cauza bezelei. Astazi insa mi-am luat inima in dinti si va spun ca nu regret. Bezeaua mi-a iesit foarte bine, poate doar putin cam bej, dar asta chiar nu conteaza. Data viitoare (care va fi foarte curand) o sa fac doua foi. Cred ca arata mai bine daca e mai inalta. Buuun si acum sa va spun cum a fost: pai, nu prea am cuvinte. Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna. E crocanta si nu chiar, dulce, dar nu prea dulce.
Ce sa mai lungesc vorba: e perfecta!
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine.
Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere.
Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1 minut.
Tapetam o tava cu hartie de copt si desenam un cerc cu diametrul putin mai mic decat platoul pe care il vom folosi iar apoi ungem hartia cu unt.
Punem un strat de bezea in interiorul cercului. Bezeaua ramasa o punem intr-un posh si spritam marginea, care va fi mai inalta.
Dam la cuptor, la focul cel mai mic. Eu am lasat usa cuptorului intredeschisa. Lasam la cuptor 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Eu cred ca puteam sa o las mai putin :). Lasam sa se raceasca in cuptor.
Pentru umplut mixam smantana impreuna cu zaharul pana devine pufoasa.
Umplem blatul de bezea cu frisca si decoram cu zmeura.