Patratele cu mere

de mena29 in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 3647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 pachet aluat congelat de 800 g;
  • 10 mere mai mici;
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • coaja rasa de lamaie;
  • 4 linguri zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • fulgi de migdale;
  • 1 lingurita scortisoara pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu mere:

Se decongeleaza aluatul.

Se curata de coaja merele si se scot cotoarele. Se pune la fiert un pahar cu apa,sucul de lamaie,coaja rasa si o lingura de zahar si se inabuse merele cca.3-4 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade.

Se intinde foaia de aluat de cca.4 mm si se taie patratele pe care sa incapa 1/2 mar.

Pe fiecare patratel se aseaza o jumatate de mar,se ung marginile ramase neacoperite de mar cu galbenus de ou,se presara cu zahar,scortisoara si fulgi de migdale.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt 15-20 min. la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta