Prajitura Bulinuta

de epurasha2bb in Prajituri, 12 Aug 2010 | 9724 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. blat:

  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • o punga de zahar pudra Dr Otker,
  • 1/2 ceasca de ulei,
  • 150 g faina,
  • 2 linguri cacao;

pt.decor :

  • ciocolata cu crema de visine cateva patratele date pe razatoare;

pt.crema:

  • 1 galbenus, 2 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri amidon, 300 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bulinuta:

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.

Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.

Se pregateste din timp cuptorul.

Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingurita asezati din loc in loc pe margine bulinute din compozitia cu cacao.

Dati la cuptor si nu umblati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.

Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa

Crema de vanilie se prepara cu lapte si oua astfel:Se freaca un galbenus cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.

Se taie blatul in 2 semicercuri , se umplu cu crema de vanilie si se suprapun.Deasupra mai punem un film subtire de crema de vanilie dupa care razuim ciocolata bicolora roz negru.Se lasa la rece putin si apoi se taie cuburi .Este foarte simplu de facut si haioasa cu bulinutele ei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bulinuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata