Pateuri cu spanac

de Irina in Mancaruri de post, 25 Mar 2014 | 14551 vizualizari

 

Am facut niste pateuri de post tare bune!

 

INGREDIENTE

  • spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • aluat de placinta
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu spanac:

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat.

Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt.

Intr-un vas am pus putin ulei, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care am pus spanacul. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Nu am lasat foarte mult pe foc spanacul.

Dupa ce s-a dezghetat, am taiat aluatul in fasii pe latime. 

Pe fiecare fasie de aluat am pus spanac, lasand spatiu liber, pentru a putea impacheta. Am crestat din loc in loc aluatul ramas gol, dupa care l-am petrecut peste spanac. 

Cu o furculita am presat marginile pateurilor formate, pentru ca umplutura sa nu iasa din aluat.

Am uns tava cuptorului cu ulei, am pus hartie de copt in ea si am aranjat pateurile.

Am uns pateurile cu ulei, cu ajutorul unei pensule de silicon si am presarat deasupra seminte de susan.

Am pus tava in cuptor pana s-au rumenit usor pateurile.

Dupa ce s-au racit, le-am taiat si le-am asezat pe un platou. 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci