Pateu de ficat de pui

de adela1981 in Mancare copii, 29 Mar 2012 | 6926 vizualizari

 

Cred ca toata lumea stie ca, pateul facut acasa este cel mai bun si sanatos, sunteti de acord cu mine?!
Reteta este foarte simpla, am sa incerc si alte variante!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 1ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr unt
  • nucsoara
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui:

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus, am fiert doar in apa), ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Calim ceapa si usturoiul in ulei, pana ce devina sticloasa, apoi stingem cu 2-3 linguri de vin si lasam sa fiarba pana ce scade, apoi se lasa la racit. Ficatei fierti, de asemenea, se lasa la racit. Acum, aveti nevoie de un blender foarte bun, eu am unul de mana vertical, si se pun ficateii in vas cu ceapa calita, apoi se paseaza, se fac pasta. Adaugam untul si condimentam dupa gust, apoi se mai amesteca putin si gata pateul. Se depoziteaza in borcanase 2-3 zile, iar deasupra se pune  untura, asta ca sa tina mai mult. Se poate folosi  ca si umplutura, pentru diverse aperitive.  Pofta buna!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

29.03.2012, 21:23

Este foarte bun!

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:22

foarte fain

jolygina 1

03.04.2012, 19:01

foarte bine arata ,nu am facut niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de morcov cu litchies