Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le asezam intr-o tava.
Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.
Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.