O reţetă perfectă pentru cina de acasă! Se face repede, peştele iese delicat, gustos, sănătos, iar mirosul rămăne în hârtia de copt!
Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.
Pregătim hărtiile de copt ce urmează a fi folosite pentru învelirea peştelui (atenţie la dimensiuni, hârtia trebuie să fie destul de mare pentru a putea împacheta peştii, plus că mai trebuie câţiva cm pentru margini).
După ce apa în exces a fost eliminată, ungem peştii cu ulei (într-un strat extrem de fin) şi îi presurăm cu sare (interior şi exterior) şi piper (opţional). Această operaţiune o putem face pe hărtia de copt ce urmează a fi folosită.
Împachetăm peştii, împăturim marginile şi îl punem în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La jumătatea timpului îl întoarcem.
Servim cât este cald cu mămăliguţă, mujdei, legume coapte, lămâie etc.
1
În funcţie de greutatea păstrăvului, timpul de coacere poate varia! 30 de minute este suficient pentru un păstrăv de 250-300 de gr.
2
Săraţi peştii după gustul personal.
3
Nu folosiţi hârtie de copt siliconată sau bucaţi mici. Hărtia trebuie să fie suficientă pentru a înveli peştii şi a putea împacheta şi marginile.
4
Marginile de hârtie pot fi sigilate cu agrafe de birou (să fie doar din fier,făra înveliş de plastic) sau cu scobitori.
5
Atenţie la abur şi lichid cănd desfaceţi hârtia, să nu vă opăriţi!