Cirnati de casa afumati

de Mirel in Mezel de casa, 17 Mar 2009 | 41560 vizualizari

 

Va voi furniza o reteta excelenta pentru prepararea carnatilor.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc 2/3
  • grasime de porc 1/3
  • pulpa de vita si carne de oaie
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • usturoi trecut prin masina de tocat
  • ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirnati de casa afumati:

Dupa ce s-au tocat carnurile trecem la condimentarea acestora. Pentru aceasta etapa eu folosesc urmatoarele mirodenii: piper negru macinat, boia dulce, boia iute, usturoi trecut prin masina de tocat, sare si ienibahar.

Dupa ce condimentele au fost incorporate, urmeaza “inchegarea”. Aceasta etapa consta in fierberea a doua oase fara carne (picioare de porc) si putina gusa de porc. Zeama rezultata se amesteca cu carnea condimentata pana devine omogena. Pentru a va usura anevoiasa operatiune de umplere a matelor va recomand sa lasati carnea sa se raceasca.

Ultima etapa consta in afumarea acestora. Aceasta operatiune trebuie facuta timp de 2-3 zile.

Va recomand sa-i gatiti la gratar sau cuptor si sa-i serviti cu mamaliguta cu branza sau cu piure de cartofi si muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)