Pastel de praz

de Alexandru29 in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 7535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.1/2 kg praz
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de praz:

Se curata prazul si se lasa doar partea alba, se taie rondele si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga un praf de sare si se lasa la foc mic aproximativ 15 minute pana se inmoaie.

Intr-un castron se bat 6 oua se adauga 3/4 din smantana si 3/4 din prazul calit.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu un si pesmet si se da la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35, 40 de minute dupa care se presoara cascavalul deasupra si se lasa la gratinat pentru inca 5 minute.

Prazul si smantana ramase + putin piper se bat cu robotul de bucatarie pana se obtine un sos pentru preparatul nostru. Se serveste totul rece . Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza