1. fierbe pastele conform cu indicatiile de pe pachet si fierbe-le al dente; scurge-le si racoreste-le cu apa rece pentru a opri procesarea amidonului din ele si lasa-le la o parte;
2. curata legumele; taie ceapa cubulete (daca e uscata), taie ciupercile in bucati mai mari (eu am folosit ciuperci Champignon pentru ca doar din acestea aveam; insa poti folosi orice soi de ciuperci iti place); pune legumele la calit intr-o lingura-doua de ulei si 2-3 linguri de apa;
3. dupa ce s-au calit ceapa si ciupercile si a scazut apa de pe ele, adauga rosiile tocate in cuburi potrivit de mari, adauga putina sare si condimentul de legume (poate fi vegeta) si lasa pe foc pana se formeaza un sos potrivit de consistent; condimenteaza compozitia dupa gust cu sare (daca mai e nevoie), piper si alte condimente dupa plac (eu am adaugat putin oregano, salvie si rozmarin);
4. rastoarna pastele in compozitia de rosii cu ciuperci, amesteca putin si presara cu seminte de in si de susan dupa gust. Nu pune mai mult de 1 lingurita de seminte de in peste mancare; poti pune insa mai multe seminte de susan.