Eu am folosit scoici deja curatate.
In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o miscare ferma si rapida trageti ''barba''. Clatim inca o data sub jet de apa rece.
Intr-o tigaie calim cei doi catei de usturoi in putin ulei de masline.
Dupa 1 minut, adaugam scoicile, vinul alb,piperul si acoperim cu un capac agitand tigaia din cand in cand .
Cand scoicile s-au deschis inseamna ca sunt gata. Le scoatem intr-un vas si strecuram lichidul din tigaie.
Apoi punem si lichidul si scoicile inapoi in tigaie .
Intre timp ,punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele.Amestecam din cand in cand si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu scoici.
Lasam cateva minute la foc iute si servim presarate cu patrunjel proaspat .
Se servesc imediat.
Pofta buna !