Paste quatro formaggi

de simona72 in Paste, 18 Iul 2013 | 17224 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla si savuroasa...iubesc pastele la nebunie, dar nu le maninc asa de des pe cit as dorii. Pe astea le-am vazut la bucatarasul nostru suprem si ma gindesc la ele in fiecare zi. In sfrisit azi le-am venit rindul...sunt ,fara exagerare dementiale, pt cei care iubesc pastele si brinza. Reteta este putin schimbata, adaptata dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste tagliatelle
  • 1 lingura zdravana de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml smantina pt frisca
  • 80 gr brinza feta
  • 80 gr cascaval
  • 80 gr gorgonzola
  • sare(daca mai este nevoie)
  • piper alb
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de oregano proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste quatro formaggi:

Pastele se fierb cu apa si sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pt sos: punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam usturoiul intreg(doar putin zdrobit) si lasam 1 minut pe foc. Adaugam smantana pt frisca, iar cind aceasta aproape da in clocot punem brinzeturile date pe razatoare. Amestecam si lasam pe foc pina ce brinzeturile sau topit, adaugam sare daca mai este necesar si un strop de piper alb. Pastele fierte se pun in tigaia cu sos, se amesteca bine pastele cu sosul, se adauga oregano(frunzele de la 5 tije) taiate marunt si se mai amesteca sa se intrepatrunda toate aromele. Se servesc imediat...pofta buna!!!

TIPS-URI

1

nu faceti sosul prea gros, pt ca pastele vor mai absorbi din sos

2

daca mai este necesar si voua vi se pare prea gros sosul mai adaugati smantana

3

serviti pastele imediat ce le-ati facut, daca le lasati pastele vor absorbii tot lichidul si ele vor devenii o masa groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Margueritte cu somon afumat