Sunday lunch în stil italian! După ce am savurat cafeaua de dimineaţă (ora 11:)), am pregătit nişte bruschete cât se poate de simple (roşii, usturoi verde, pătrunjel, ulei de măsline) – the best way to start your day:). Răsfăţ maxim, ţinând cont că în timpul săptămânii nu avem timp de aşa ceva. Apoi ne-am apucat să cotrobăim prin frigider, până am dat peste cutia de ricotta şi nu ne-a luat prea mult timp ca să ne decidem asupra pastelor cu spanac şi ricotta. Zis şi făcut, au ieşit geniale.
** Duminică minunată, dragilor!
1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs.
2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar.
3. Se pune spanacul peste usturoi şi se sotează la foc mic, aproximativ 10-12 minute.
4. Se adauga ricotta, amestecăm bine şi potrivim de sare şi piper. După 5 minute se opreşte focul.
5. Într-un bol, amestecăm pastele, ouăle bătute şi compoziţia de spanac şi ricotta.
6. Într-o tavă termorezistenta, unsa cu unt punem amestecul de paste. Râdem parmezan deasupra + cele 2 linguri de cascaval şi dăm la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.