Preparare: Puneţi apă la fiert, adăugaţi un praf de sare, iar, când fierbe apa, adăugaţi pastele pe care le fierbeţi al dente, conform instrucţiunilor oferite de producător pe pachet Într-o cratiţă puneţi frişca pentru gătit, adăugaţi gorgonzola sfărâmată şi le lăsaţi pe foc până se apropie de temperatura de fierbere.
Spălaţi, între timp, urzicile, leurda, prazul, mărarul; tocaţi grosier leurda, prazul şi urzicile, mărunţiţi nuca şi tocaţi mărunt mărarul.
Adăugaţi în cratiţa de pe foc, în amestecul de gorgonzola cu frişca care dă să fiarbă, nucile mărunţite, leurda, prazul şi urzicile tocate. Amestecaţi ingredientele timp de trei minute, la foc mic, cu un praf de sare. Scurgeţi pastele de apă şi le adăugaţi şi pe ele în cratiţă; amestecaţi compoziţia încă un minut, apoi le luaţi de pe foc, le aşezaţi în cratiţă şi le asezonaţi cu mărar şi piper roşu.
Poftă bună!