Paste home-made

de Irina in Paste, 10 Dec 2011 | 6069 vizualizari

 

Familia noastra, de la Mati pan' la tati, e mare fan paste. De cate ori descoperim ceva pe placul nostru prin locurile in care mergem zicem: mamaaa, hai sa facem si noi! Si executam imediat.
In plimbarile noastre prin lumea asta frumoasa am avut ocazia sa mancam paste facute in casa si ni s-au parut dumnezeiesti. Si atunci ne-am propus sa invatam sa facem si aluatul de paste cu mainile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba+ putina pentru presarat
  • 4 oua
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste home-made :

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina.

Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati incorporat faina aluatul este in continuare lipicios, mai adaugati putina faina. Se framanta aluatul pana devine moale si matasos, 8-10 minute. 

Se lasa aluatul la odihnit 30 minute inainte de a-l intinde.

Se fixeaza masina de intins paste( suntem superdotati) de blatul mesei, se presara faina pe cilindrii printre care va trece aluatul. Acesta se imparte in cateva portii mai mici, pentru a fi mai usor de intins. 

Se ia o bucata de aluat, se turteste putin si se trece printre cilindri. Initial distanta dintre cilindri trebuie sa fie mai mare. Se impatureste aluatul in trei si se intinde din nou. Se repeta operatiunea de 8-10 ori pana devine neted. Apoi se fixeaza masina pe penultima pozitie (mai ingusta) si se trece iar aluatul prin ea. Daca o fasie de aluat se gaureste se presara din nou cu faina si se reia procesul.

Daca foaia obtinuta e prea lunga se pune pe blatul mesei si se taie. Acum se pregateste foaia pentru taiat in fasii, mai groase sau mai subtiri, in functie de ce doriti sa pregatiti cu ele mai departe. 

Se introduc foile pe rand, se invarte manivela, iar cu o mana se scot taiteii pe blatul de lucru. Se presara faina peste paste pentru a le separa unele de altele si se lasa la uscat.

Voila!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste home-made " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

diaconta 1

12.12.2011, 22:39

poate ca nu-i masina foarte buna,n-am reusit sa facem decat taietei,adica din foaie foarte subtire

Miha 1

12.12.2011, 23:17

Dia, nu poti regla marimea?

diaconta 1

12.12.2011, 23:22

Miha,pot regla doar la prima etapa.Atunci cand vreau sa le tai,foaia a trebuit sa fie foarte subtire ca sa pot s-o trec printre cilindri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin