Buna ziua,bucatarasi!
Pastele cu sos de ton sunt lejere si indicate pt o masa de pranz .
1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si se lasa2 min.
Apoi se adauga tonul si bulionul si se lasa 2 min, dupa, se adauga un pahar cu apa,aprox.300 ml apa.Acest sos se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 1 ora si 30 min. Din cand in cand mai mestecam in sos .
2.Cand am terminat sosul,punem apa la fiert pt paste si cand apa da in clocot punem pastele la fiert si se lasa aprox 12 min(uitati-va pe punga de paste)
Dupa ce sunt fierte pastele ,le strecurati si le amestecati cu 2-3 linguri de sos de persoana(in functie de gust )
Deasupra se presoara putin parmezan.
Pofta buna!
1
Sosul ramas se pune in borcane mici si se baga la congelator si ori de cate ori vrem sa mancam se scoate inainte pt a se decongela.